lördag 12 juni 2010

Vad hände sen?

Nu var det ett bra tag sedan vi skrev. Det har varit fullt upp med huset varje dag. Den som tror att man köpt ett färdigt hus när man köper nyckelfärdigt tror fel.

Hur gick besiktningen av huset? Jo vi hade ett antal småpunkter som mest handlade om skönhetsfel. Däremot hade smålandsvillan glömt att hänga upp avloppsrören i grunden med stålband. Detta kunde ha slutat illa om man inte upptäckt det och rören gått isär.Då hade vi haft hela grunden fyllt med baj..... Men väldigt enkelt att åtgärda genom att stötta upp rören med stålband. Detta har Fredrik redan åtgärdat.

Om Smålandsvillan fick skriva noll fel på sitt protokoll och vi åtgärdade alla felen själva så fick vi dörren till garaget. Bra affär för båda partner. Dock inte bra för statistiken som visar 0 fel när fallet inte var så. Å andra sidan så är det nog inte bara smålandsvillan som köper sig fria på detta sättet.

Jag tror inte på att det byggs några hus utan ett enda fel. Så var det inte i vårt fall heller. Det tog bara några dagar innan vi märkte att vi inte fick någon riktig värme i huset. Efter många samtal och undersökningar av Smålandvillan upptäckte dom att dom satt fel ventil till elementet sovrummet och kom och åtgärdade detta. Sen hade vi det varm och gott igen.

Sen kom den hårda vintern och all snö. När vi hade som mest skräp på tomten så lade sig snön som ett vackert täcke över allt skräp. Å vips så var allt skräp borta. Väldigt skönt för då hade man en bra anledning till att inte röja upp på tomten. Men det som göms i snö kommer upp i tö.Många grattisblommor har anlänt sen vi fick huset. Tur är väl det för jag är inte känd för att kunna hålla mina blommor vid liv.


Nr på huset och en välkommstskylt på dörren gör pricken över i:et.


Trappen är ännu inte fastgjord pga att vi ska lägga sten under.


Sått gräs har vi också gjort. Vi anlitade en kille som hjälpte oss att plocka bort sten och köra med jordfräs. På kortsidan har vi planerat att bygga en veranda under semestern.


På bilden ser det ut som gräs, men om man tittar noga så är det mest ogräs.

Dörren till garaget har kommit på plats. Vi har även haft ut en elektriker som dragit all el i garaget och så har Fredrik isolerat och börjat måla inne i garaget. Utsidan ska målas under semestern.


Vi hade alldeles för mycket järn i vattnet och var därför tvungna att installera in ett reningsverk. 27.000kr kostade det. Men nu smakar vattnet riktigt bra.

Garaget blev grått på insidan. Det konstiga är att vi köpt ett dubbelgarage men får inte plats med några bilar i det. Just nu är det fyllt med hästvagnar.


Väldigt fint kaklat. Här hittar vi inte ett ända misstag någonstans. Väldigt duktig kille som kaklade.


Känns som att kliva rätt in i en blomsteräng när man går in i sovrummet.


Köket är väldigt stort och rymmligt. Hade födelsekalas med 14 pers utan att det blev trångt.

Vi investerade i en ny soffa.


Unik bild. Det är sällan man ser en man stå och diska.


Helt klart supernöjd med att vi tog inbyggnadsugn och micro.

Så har vi även öppnat upp och gjort ett förvaringsloft på garaget. Perfekt till brädor och annat bröte.

5 kommentarer:

 1. Oj oj, vad fint ni har fått det! Kul att vi äääääntligen fick veta hur det gick :-)

  SvaraRadera
 2. Vad härligt det ser ut!!! Gillar tapeten i sovrummet, kommer säkert kännas som att kliva rätt in i en sommaräng i vårt sovrum också :-)

  SvaraRadera
 3. Va fint ni har det! vi har oxå en villa västervik men rätvänd.. eller i alla fall tvärtemot erat! Vi har samma sovrumstapet.. nästan, vi tog den vita! snart måste vi oxå ta tag i trädgården! har precis byggt altan! Mvh Josefine och Jimmy
  http://varvilla.blogg.se/

  SvaraRadera
 4. Kul att se fortsättningen... Visst kommer det lite bilder på altanen sen med? :)

  SvaraRadera