onsdag 9 september 2009

Är det jobbigt att bygga hus?

Saker blir inte svårare än vad man gör dom till. Från början var vi väldigt oroliga om vi skulle klara av det och om tiden fanns. Nu såhär när vi kommit 1/3 del på vägen så blir svaret:

-Nej det är inte jobbigt. Självklart beror det på vilket hus man väljer att bygga. Om man ska göra allt själv och anlita alla entreprenader själv så visst blir det en hel del merjobb och desutom blir det ofta svårt att få en någorlunda exakt prislapp. För det är ju så det är, allt handlar om pengar.


Min arbetskamrat vars man kommer från Bosnien berättade att där brukar man säga till sin fiende att jag hoppas du får bygga dig ditt eget hus. Det ska tydligen vara det värsta som finns. Det kanske var så förr. Men människan är smartare än så. Lösningen är "halvfabrikat". Jag har inga problem med att värma en soldatens ärtsoppa. Den är inte dyrare än att koka egen från skratch, smaken är lika god och jag sparar både tid och arbete (tid är oxå pengar). Så varför inte köpa ett "halvfabrikat" på hus?


Fördelen är att vi inte behöver tänka så mycket. För det har redan någon på smålandsvillan gjort åt oss. Tex var alla elutag ska finnas, vattenutkastarepå huset och planritningen mm. Vår tid är dyr. Vi jobbar oftas mer än 40 timmar i veckan och har hobbys som ta lång tid. Så varför inte låta någon annan göra jobbet? Desutom har vår husförsäljare på smålandvillan koll på oss så att alla papper(bygglov, ansökningar,miljö&hälsa mm) och underskrifter kommer in i tid och till rätt ställen. Han ska verkligen ha ett plus i kanten för all hjälp.


Så ett tips vänner...

-Bygg eget.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar